2024 авг главни

МУШИЦА Премијера

Кроз ликове који су често преувеличани и карикирани, Рузанте приказује друштвене слојеве свог времена и истиче људске мане попут похлепе, глупости и лицемјерја.

Read More

МУШИЦА

Његов јединствени језик и жива сцена учинили су "Мушицу" популарном и дуговечном комедијом која и данас привлачи публику својом универзалношћу и хумором.

Read More

LOVE И ПАДЕЖИ – Арнауд Хумберт

Међу њима настају бројни, гледаоцима комични, проблеми у комуникацији због судара две потпуно различите личности са другачијим мотивацијама и погледима на живот, као и због саме тешкоће учења компликоване граматике српског језика.

Read More

УДАЈ СЕ МУШКИ – Дуња Петровић

Пријатељи оснивају агенцију за организацију свадби, праве конкурс и дају оглас, али одзив није велики. Ипак, један човек се јавља, али он нема везе са организацијом свадби. Прихвата да буде Волонтер, у измишљеној агенцији, али и он има тајну.

Read More

ИСКРА -Мајa Колунџијa Зорое

Tеслини дечачки несташлуци, младалачке дилеме и грешке које је правио, живот у туђини, и генијални проналасци описани су из перспективе мајке и на начин који је често различит од онога како су га други видели.

Read More

ПО МЕНИ СЕ НИШТА НЕЋЕ ЗВАТИ –  Свирано и несвирано од Душка Трифуновића

Стихови Душка Трифуновића провлачили су се око нас и неприметно нас увезивали у мрежу исплетену дуж тадашње велике заједнице, Југославије. Музика је, опет, ширила и преносила његове речи лако и брзо.

Read More

НОЋ У КУЋИ ГОСПОДИНА КОЛАКА – Владимир Ђурђевић

Да ли у времену терора лепоте и младости, и триумфа форме над суштином,лажи над истином и права над правдом,у времену секса без љубави и позоришта без писца и глумаца,у времену у ком се ствари дигитализују,рационализују и банализују..да ли у том времену,мушкарац старог кова,аналогни неки тип,може пронаћи смисао?

Read More

НАКОН ПРЕДСТАВЕ – Зоран Костић

Ово је тема која је била табу деценијама и о којој се веома мало писало и говорило, а оставила је дубоке посљедице на људе и породице чланова српског и руског народа, који су највише кажњени због међусобне вјере и љубави.

Read More

“ЛИЛА” КАБАРЕ – Моника Ромић

ЛИЛА кабаре је о дамама које су испуниле свој сан и страст, мењале свет на разним пољима од уметности до науке, а све то уз сјајну музику и духовите приче. Ова представа има, наравно, пре свега, класичне елементе кабареа, приче, песму и плес, али и елементе станд уп-а.

Read More

ВЕСЕЛИ МАТОРЦИ – Раде Вукотић

Случајан сусрет госпође у зрелим годинама са господином такође у зрелим годинама постане лепо дружење уз духовита сећања како је било пре, како је сада и шта их чека сутра уз корисне савете за оне младе и недозреле.

Read More

БРАК МРАК

Дуо комедија „Брак-мрак„ се допадљиво и довитљиво игра са духовитим и прецизним распознавањем типова супружника, те даје сваком гледаоцу и гледатељки одушка у смехотресним рецептима како се решити брачних мука.

Read More

ДР – Бранислав Нушић

Представа "Др" на духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије, који је диплому стекао у Швајцарској.

Read More

ЦИМЕТ И ВАНИЛА – Весна Станковић

Савремена "музичка" комедија о "сусрету", три жене и три погледа на свет. Вечита тема која њих спаја су мушкарци, мушко-женски свет, и у овом контексту популарне песме 60, 70 и 80-их екс-Ју година.

Read More

ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ – Злата Типолд

Ове године навршава се 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића. Представа “Што се боре мисли моје” свакако је посебан, сврсисходан и пригодан начин да се сачува успомена на лик и дело овог племенитог српског владара и човека.

Read More

УСАМЉЕНИ БАЛКАН – по мотивима драме „Усамљени запад“ Мартина Мекдоне

Сви грешимо у божјим очима. Али шта се дешава када је грех толико велики да се не може окајати? „Усамљени Балкан“, носилац награде за најбољу нову представу на међународном позоришном фестивалу Прагуе Фринге 2023 (Праг, Чешка).

Read More

ОЈ ЖИВОТЕ

Протагониста ове монодраме на комедиографски начин говори своју муку и веома емотивно изнова проживљава све што му се током одслужења казне догодило, а препознатљивим босанским дијалектом Џек Димић говори кроз главни лик, али и кроз све ликове са којима се његов протагониста сусреће.

Read More

ЛИНА, ОД КАМЕНА ТВРЂА – Јован Д. Петровић

Кроз ову монодраму, гледалац прати Лину како се из младе и пуне живота и радости девојке, трансформише најпре у зрелу младу жену, па у жену скрхану животним трагедијама, до снажне, сасвим зреле личности коју патње нису ломиле, већ ојачале и донеле стабилност, снагу и велику животну мудрост.

Read More

ВЕЛИКИ ИНКВИЗИТОР – Ф. М. Достојевски

После девет година невиђања и два месеца заједничког живота, два рођена брата по први пут заиста разговарају и упознају један другог. Старијег брата Ивана раздире питање између теодиције и теизма. Представа настала према деловима романа „Браћа Карамазови“ Ф. М. Достојевског.

Read More

ЉУБАФ – Мјуреј Шизгал

Шта је љубав? Како је наћи ? И кад је нађемо, како је одржати у животу, у овом свету који понекад  изгледа потпуно окренут наопачке? Двојица  школских пријатеља, поново се  сусрећу и тада  један спречи овог другог  у  покушају да скочи у реку.

Read More

ДР – Бранислав Нушић

Представа "Др" на духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије, који је диплому стекао у Швајцарској.

Read More

ХАЛФЛАЈФ – Филип Вујошевић

Халфлајф је представа која се бави људима у већ довољно зрелим годинама за стварање сопствене будућности а који су у склопу сопствене доколице заробљени у виртуелном свету видео игре Каунтер Страјк...

Read More