Август 2021

У Норвешку, у смрт

Пројекат се, између осталог, бави и преломним тренутком у свести људи који су под присилом принуђени да буду у служби зла, зарад живота којег се нико од њих не може одрећи, иако је у питању потпуно дехуманизован живот.

Read More

Нана

Монодрама ,,Нана” настала је као мастер рад Милене Бозиц, на ФДУ у, а тренутно се изводи као представа у оквиру независне продукције МостАрт

Read More

Дон Жуан

Ако Дон Жуана сместимо у окриље савременог црногорско-клановског миљеа у Београду, који функционише по принципу строгог патријархата и освете, и ако бисмо ставили Дон Жуана у ситуацију да прекрши тај код због својих нагона и искористи једну од жена унутар заједнице, било би доста занимљиво посматрати разрешење ове збрке.

Read More

Ој животе

Протагониста ове монодраме на комедиографски начин говори своју муку и веома емотивно изнова проживљава све што му се током одслужења казне догодило, а препознатљивим босанским дијалектом Џек Димић говори кроз главни лик, али и кроз све ликове са којима се његов протагониста сусреће.

Read More

Детињарије

Тихомир Станић потврђује да је монодрама одговор јаких. Да је то преузимање терета читавог драмског збивања на себе, комплетне сцене, свих њених елемената и знакова, чак и сценографије: он уме да буде и њен део и да је узме за партнера ако хоће.

Read More

Шта ме снађе

Шармантна Анђелка, у овој представи игра тридесетдвогодишњу банкарку Јованку Јоку Јаковљевић. Млада жена која гради каријеру оним што има (памети и знања понајмање) у суровом корпоративном свету.

Read More

Нас две

Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Jedna od “njih dve” bombarduje publiku receptima, savetima i novim metodama za uspeh u društvu.

Read More

Лечење душе ин виво

Лечење душе ин виво је представа о Нади Љубић, девојци старг кова. Има емотивне проблеме. Депресивна је и не може да ради. Тешко комуницира и не може да се интегрише у капиталистичко друштво.

Read More

Не оклевај, импровизуј

Све што глумци буду изводили на сцени настаће управо тог тренутка пред присутном публиком без икакве претходне припреме. Дијалог, причу,ликове и радњу заједничким ангажманом креираће сами учесници (глумци) кроз развијање импровизације.

Read More

Помахнитали

Представа посвећена овисницима  фејсбука, инстаграма,.... као и другим  жртвама селфи културе и осталих облика  виртуелних вредности.Ова комедија се бави се људима који су постали опседнути формом, статусним симболима, брендовима.

Read More

Цар Едип

Софоклова трагедија, смештена је у савремено доба, у град Њујорк, у центар светских збивања. У граду је епидемија, народ умире од куге....

Read More

Божански прелазак

Опчињавајућа комедија о троје потпуно различитих људи који се на почетку међусобно не познају, али чије су душе приморане да се уједине.

Read More

На Дрини ћуприја

Једно од капиталних књижевних дела на нашем језику На Дрини ћуприја нашег нобеловца Ива Андрића, објављено Пронашао сам у Андрићевом делу неисцрпну инспирацију за свој професионални живот, тренинг, егзистенцију и од када сам савладао текст На дрини ћуприја, и први пут извео ову представу, 17. априла 2001. године, никада више нисам морао да се бринем и трпим терор било ког позоришног редитеља, дикатора, погрешног управника…

Read More