ZA GLAVNE JEDNOM

ГОСПОДИН ФОКА – Гордан Михић

Ова прича се дешава шездесетих година прошлог века и прати однос између две усамљене душе, које се, изненада, упознају усред једне ноћи. Кроз читав комад води се симпатична борба између два потпуно различита карактера који драму чине шармантном, а с друге стране и дирљивом с обзиром на животне околности ликова. 

Read More

ВЕЛИКИ ИНКВИЗИТОР – Ф. М. Достојевски

После девет година невиђања и два месеца заједничког живота, два рођена брата по први пут заиста разговарају и упознају један другог. Старијег брата Ивана раздире питање између теодиције и теизма. Представа настала према деловима романа „Браћа Карамазови“ Ф. М. Достојевског.

Read More

ПРЕДСТАВА ХАМЛЕТА У СЕЛУ МРДУША ДОЊА – Иво Брешан

У сеоску забит, стиже партијски задатак који налаже да се радни народ мора почети културно просвећивати. А партијски задатак је јачи од сваког писаног закона, важнији од правде и убедљивији од истине. Кроз низ комичних ситуација, овај комад поставља питање трагике појединца у друштву које не трпи истину, оног појединца који је спреман за побуну и поставља питање има ли побуна појединца икаквог смисла и има ли икакве вајде од истине.

Read More

ЛИНА, ОД КАМЕНА ТВРЂА – Јован Д. Петровић

Кроз ову монодраму, гледалац прати Лину како се из младе и пуне живота и радости девојке, трансформише најпре у зрелу младу жену, па у жену скрхану животним трагедијама, до снажне, сасвим зреле личности коју патње нису ломиле, већ ојачале и донеле стабилност, снагу и велику животну мудрост.

Read More

ШТА МУШКАРЦИ/ЖЕНЕ ЖЕЛЕ? – Бојана Ђурашковић и Марко Милошевић

Кабаретска комедија о мушко женским односима у којој се се свако може препознати. Шта мушкарци желе? Да ли они знају одговор на то питање ? Шта жене желе? Да ли могу једни са другима, али и једни без других?

Read More

УСАМЉЕНИ БАЛКАН – по мотивима драме „Усамљени запад“ Мартина Мекдоне

Сви грешимо у божјим очима. Али шта се дешава када је грех толико велики да се не може окајати? „Усамљени Балкан“, носилац награде за најбољу нову представу на међународном позоришном фестивалу Прагуе Фринге 2023 (Праг, Чешка).

Read More

Hystera – Катарина Ђурђевић

Представа "Hystera" бави се женом којој се укидају темељна људска права, којој се укида право да аутономно одлучује о свом животу, телу и интегритету.

Read More

ПРЕТЕРУЈЕШ – Мина Ћирић

Представа која се активно бави рушењем мистификације шта заправо мушкарци траже а шта су женска убеђења на којима се вековима радило. Када је тренутак да схватимо шта ми заправо желимо?

Read More

ВЕЧИТО У ОФСАЈДУ – по мотивима “Блитва и кромпир” Егреши Золтана

Ако бисмо овај исечак живота тројице фудбалских судија посматрали кроз призму онога што их доводи у ову причу, могли бисмо закључити да је овде реч о једној фудбалској социо-љубавној драми, међутим када видимо особине ових судија одлазимо у урнебесну мелодраматичну комедију карактера.

Read More

РЕВОЛУЦИОНАРНИ ПУТ – по мотивима романа Ричарда Јејтса

Представа се бави проблемима парова у савременом друштву кроз причу која је смештена у Америку педесетих година прошлог века. Ова представа се бави положајем жена у савременом друштву. Која су њена права? Зашто жена увек мора нешто да доказује? Питање абортуса. Да ли само жена одлучује о томе или се и мушкарац пита?

Read More

ШТО СЕ БОРЕ МИСЛИ МОЈЕ – Злата Типолд

Ове године навршава се 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића. Представа “Што се боре мисли моје” свакако је посебан, сврсисходан и пригодан начин да се сачува успомена на лик и дело овог племенитог српског владара и човека.

Read More

ИСЕЉЕНИЦИ – по мотивима комада „Емигранти“ Славомира Мрожек

Представа се бави животом наших људи, гастарбајтера у Бечу. Радња се догађа у вечери дочека Нове године, 31. децембра. Јунаци ове духовите дуо драме се суочавају са разним искушењима и проблемима које носи живот у иностранству.

Read More

НАС ДВЕ – Татјана Кецман

Духовита, забавна и вeома атрактивна прича о жeни, која јe опсeднута  каријeром и њeном  алтeр-eгу, којeм нeдостајe љубав. Овај кабаре је подршка природно лепој и нежној жени.

Read More

ЦИМЕТ И ВАНИЛА – Весна Станковић

Савремена "музичка" комедија о "сусрету", три жене и три погледа на свет. Вечита тема која њих спаја су мушкарци, мушко-женски свет, и у овом контексту популарне песме 60, 70 и 80-их екс-Ју година.

Read More

УЛОВИ МУЖА – По мотивима “Ујкин сан” Ф.М. Достојевског

Представа "Улови мужа" је гротескна комедија смештена у Русију почетком прошлог века. Два уиграна преваранта покушавају да преваре мајку и ћерку за које мисле да су имућне представљајући се лажно као имућни кнез и његов сестрић. Истовремено, мајка ће покушати да уда своју стидљиву ћерку.

Read More

ЗЛОЧИН И КАЗНА – Фјодор Достојевски

Удружење „Руски Театар у Београду“ окупило је професиналне глумце, редитеље, драматурге и остале представнике позоришног света које желе да промовишу и приближе гледаоцима руску културу.

Read More

ПРЕДСТАВА ХАМЛЕТА У СЕЛУ МРДУША ДОЊА – Иво Брешан

У сеоску забит, стиже партијски задатак који налаже да се радни народ мора почети културно просвећивати. А партијски задатак је јачи од сваког писаног закона, важнији од правде и убедљивији од истине. Кроз низ комичних ситуација, овај комад поставља питање трагике појединца у друштву које не трпи истину, оног појединца који је спреман за побуну и поставља питање има ли побуна појединца икаквог смисла и има ли икакве вајде од истине.

Read More

ДР – Бранислав Нушић – ПРЕМИЈЕРА

Представа "Др" на један изразито духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије, који је диплому стекао у Швајцарској.

Read More

ДРУГА СТРАНА ФИЛМА – Нина Ћосић

Да ли сте некада гледали филм и помислили, Боже, како је добра музика? Идеја кабареа је да се прикаже важност и величанственост музике која је неопходна покретним сликама. Филмска музика представља централну тачку овог дела, а Квинтет изводи чувене хитове из култних филмова.

Read More

ПЕТРИЈИН ВЕНАЦ – Драгослав Михаиловић

Представа „Петријин венац“, позоришна адаптација истоименог романа Драгослава Михаиловића, говори о снази једне жене, њеној жељи за животом и свим мукама са којима су се суочавале жене прошлог века.

Read More

ТРГ РАТНИКА – Ник Вуд – ПРЕМИЈЕРА

У рату директно или посредно сви су учесници. Сви. Чак и они који на свет гледају невиним погледом и чистим срцем. Дакле, ни деца нису поштеђена. Али шта се са њима дешава када им се нагло прекине безбрижно детињство?

Read More

ЧАС – Ежен Јонеско

Комад "Час" трагичка је фарса родоначелника театра апсурда - Ежена Јонеска - написана 1950, а инспирисана уџбеником из аритметике његове ћерке. На зуб узима приватни час, племениту друштвену конвенцију коју изврће наопачке (или је ипак приказује онаквом каква она заиста јесте).

Read More

БЕЛА ГАРДА – Михаил Булгaков – ПРЕМИЈЕРА

Прича се одвија децембра 1918. Кијев je укљештен између белогардејаца и црвеноармејаца, Пољака и Јевреја, затим претече нациста и несрећног сна о продору на Исток. Булгаков је ово дело преправљао више пута по налогу цензора.

Read More

ЗЛОСТАВЉАЊЕ – Иво Андрић

Драмска адаптација Андрићеве приповетке "Злостављање" описује животну ситуацију која је и данас актуелна: борба и ослобођеље жене из нездравог, патријархалног брака.

Read More

ЉУБАФ – Мјуреј Шизгал – ПРЕМИЈЕРА

Шта је љубав? Како је наћи ? И кад је нађемо, како је одржати у животу, у овом свету који понекад  изгледа потпуно окренут наопачке? Двојица  школских пријатеља, поново се  сусрећу и тада  један спречи овог другог  у  покушају да скочи у реку.

Read More

РОДИТЕЉИ – по мотивима драме „Бог Масакра“ Јасмине Резе – ПРЕМИЈЕРА

Представа отвара питање позиције родитеља у савременом европском друштву и њихово опхођеђење према сопственој деци. Посматрајући из данашње перспективе, све почиње и завршава се са родитељима, јер на крају дана и родитељии су само деца.

Read More

БАЈБОК – Татјана Кецман

Представа “БАЈБОК” је настала по мотивима драмског текста “Емигранти” Славомира Мрожека. Много више комична, него трагична прича је смештена у Шведску. Две жене са наших простора у изнајмљеном стану, славе Нову 2020 г.

Read More